Lilková pomazánka

Recept z knížky Jíme zdravě s Fitrecepty.

Suroviny na 4 porce:

  • 1 lilek
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g ricotty
  • lžíce citronové šťávy
  • hrst nasekané čerstvé bazalky
  • sůl, pepř

Postup:

Lilek propícháme vidličkou a zabalíme do alobalu spolu s 3 stroužky česneku. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut. Lilek necháme trošku zchladnout a zabalíme do potravinové folie, aby se zapařil a šel snadněji oloupat. Poté ho oloupeme a necháme úplně vychladnout. Po vychladnutí, dužinu spolu s česnekem rozmixujeme dohladka. Pak přijde čas na zbytek surovin, ochutnávání a ladění podle sebe. A závěr stačí už jen posypat nadrobno nasekanou bazalkou a servírovat.

Dobrou chuť.

Tip: Servírujeme s pečivem nebo jako dip k zelenině.

Nutriční hodnoty na 1 porci: 110 kcal – 5g bílkovin – 7g sacharidů – 7g tuků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.