Recept z knížky Jíme zdravě s Fitrecepty.

Suroviny na 4 porce:
- 1 lilek
- 3 stroužky česneku
- 200 g ricotty
- lžíce citronové šťávy
- hrst nasekané čerstvé bazalky
- sůl, pepř
Postup:
Lilek propícháme vidličkou a zabalíme do alobalu spolu s 3 stroužky česneku. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut. Lilek necháme trošku zchladnout a zabalíme do potravinové folie, aby se zapařil a šel snadněji oloupat. Poté ho oloupeme a necháme úplně vychladnout. Po vychladnutí, dužinu spolu s česnekem rozmixujeme dohladka. Pak přijde čas na zbytek surovin, ochutnávání a ladění podle sebe. A závěr stačí už jen posypat nadrobno nasekanou bazalkou a servírovat.
Dobrou chuť.
Tip: Servírujeme s pečivem nebo jako dip k zelenině.
Nutriční hodnoty na 1 porci: 110 kcal – 5g bílkovin – 7g sacharidů – 7g tuků
