Recept z knihy Jíme zdravě do 30 minut.

Suroviny:
- 400g oloupaných syrových brambor
- 2 lžíce másla (já dala ghí)
- 100g bílé cibule (najemno nakrájené)
- 6 stroužků česneku (oloupané)
- lžíce sušeného tymiánu
- 700ml zeleninového nebo drůbežího vývaru
- 100ml smetany na vaření (10-12% tuku)
- lžička bílého vinného octa
- sůl, pepř
Postup:
Brambory nakrájíme na menší kousky. Ve větším hrnci rozhřejeme máslo a orestujeme cibuli a česnek (cca 4 minuty na středním plameni). Následně přidáme tymián a brambory, lehce orestujeme a zalijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi 15 minut.
Po 15ti minutách přidáme ocet a smetanu a vše rozmixujeme dohladka, dochutíme solí a pepřem.
Dobrou chuť.
Tip: Můžeš servírovat s krutony, případně dozdobit čerstvým tymiánem.
Nutriční hodnoty na 1 porci: 222 kcal – 4g bílkovin – 28g sacharidů – 10g tuků

One thought on “Krémová česnečka”