
Další recept z máku. Jen tak mimochodem, modrý mák je typický svou výbornou oříškovou chutí. Mezi další velké benefity patří třeba obsah vápníku, vitamínu E (super antioxidant, rozpustný v tucích), vlákniny a zdravých tuků. A to by stačilo, jdeme péct!:)
- Silikonovou formu mám od tuto od Tescomy.
- Mák jsem použila modrý – mám z Grizly jako mandlovou mouku, kokos, erythritol a vanilku 🙂
Suroviny:
- 4 vejce (žloutky zvlášť, bílky vyšlehat)
- 200g jogurtu
- 75g modrého máku (namlít)
- 50g mandlové mouky (lowcarb varianta)/75g rýžové celozrnné mouky nebo 100g špaldové mouky
- 30g strouhaného kokosu
- 1 najemno nastrouhané jablko
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů, špetka soli, lžička skořice, vanilka
- 50g erythritolu (lowcarb varianta) /třtinového cukru/60g vanilkového proteinu
- 75g švestek

Postup: Smíchat žloutky, mletý mák, sladidlo, jablko a jogurt. V jiné misce mouku, kokos, prášek do pečiva, špetku soli, skořici a vanilku. Obě směsi smíchat. Poté opatrně vmíchat vyšlehané bílky. Přendat do formy a nakonec nahoru naházet švestky a mírně posypat skořicí. Péct na 165 stupňů asi 50 – 60 minut.
Dobrou chuť 🙂 A.
