Perníčky (lowcarb)

Perníčky, jsou cukroví u které si vždycky vzpomenu na dětství. Poctivě jsem loupala bílkovou polevu, s tou jsme nikdy nebyly kámošky. Tak jsem ani nezkoušela tvořit nějakou LC alternativu. Za mě vede čokoládová poleva.

Nebudu slibovat nadýchané vláčné perníčky. Tyhle LC perníčky jsou trošku jiné, ale musím říct, že se načapala, že je chodím kontrolovat až moc často :D. Ze všeho letošního cukroví se asi nejméně podobají klasické variantě, ale rozhodně nemůže být ani řeč o zklamání. Jsou výborné!

Perníčky

  • 250g mandlové mouky
  • 40g kokosového oleje (pokojové teploty, aby byl tekutý)
  • lžička xantanové gumy (volitelné, ale s těstem se lépe pracuje)
  • 2 vejce (+1 na potření)
  • 2 lžíce kakaa
  • 30g kokosové mouky
  • 40g moučkového erythritololu
  • 4 lžíce čekankového sirupu
  • 2 lžíce perníkového koření
  • volitelně: špetka vanilky do těsta
  • tip na zdobení: pocákat čokoládou (40g 85% čokolády se lžicí smetany) a posypat mletými ořechy

Postup: Do mísy dáme suché ingredience a řádně promícháme. Přidáme čekankový sirup, kokosový olej, vejce a vypracujeme v hladké, mírně lepivé těsto. Zabalíme do folie a necháme ho 3 hodiny odpočinout v lednici. Poté těsto rozválíme mezi dvěma pečícími papíry na placku asi 5 milimetrů silnou a vykrajujeme. S těstem, kde je xantanová guma se pracuje o poznání lépe a těsto má dost podobnou strukturu jako „klasické těsto na perníčky“. Než dáme perníčky do trouby můžeme (ale nemusíme) je na lesk potřít rozšlehaným vajíčkem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 stupňů maximálně 8 – 10 minut.

U zdobení můžete popustit uzdu fantazii a vytvořit originální perníčky, které můžou být i hezkým dárkem pod stromečkem.

Pohodový předvánoční čas a hlavně žádný stres.

A.

Skoro všechny suroviny do toho receptu jsem nakoupila na Grizly. Z kvality a cen jsem nadšená. Pokud se rozhodnete také nakoupit a nákup provedete přes odkaz, tak tím podpoříte tento blog. Za což budu moc ráda a předem děkuji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.