Jeden základ, 2 varianty. Parádní cukroví na poslední chvíli a celoročně vděčná chuťovka.

Nepečené kokosové koule (základ)
- 100g mletých lískových ořechů
- panák kvalitního rumu (nemusí být, ale…..:D)
- 100g kokosu (ideálně hrubého) namočeného ve 200ml smetany (nebo kokosového mléka)
- 40g mletého erythritolu
- 50g kokosového oleje (rozehřátelého)
Postup: Vše smícháme a necháme 2 hodiny v lednici odpočinout.
Var. 1: Do směsi přidáme 3 lžíce raw kakaa, čajovou lžičku perníkového koření. Tvoříme kuličky a necháme v chladu zcela ztuhnout.
Var.2: Do směsi přidáme vanilku (nebo vanilkovou esenci či stéviové vanilkové kapky), 6 lžíc mascarpone a citronovou kůru z 1/4 citronu.
Tip 1: Na posledních pár kousků jsem zkusila nechat základní těsto a koule obalit ve směsi z moučkového erythritolu a raw kakaa 1:1. Výsledek bych výborný.
Tak ať chutnají, tak jako nám. Přeju pohodový předvánoční čas 🙂
Skoro všechny suroviny do toho receptu jsem nakoupila na Grizly. Z kvality a cen jsem nadšená. Pokud se rozhodnete také nakoupit a nákup provedete přes odkaz, tak tím podpoříte tento blog. Za což budu moc ráda a předem děkuji. A.
