První kokosky (jako úplně první) jsem pekla předloni s moji Verčou (teď čerstvou maminkou). Těsto vůbec nedrželo a dost jsme se u toho natrápily. První zkouška letos dopadla úplně stejně. Chvilku jsem už myslela, že to vzdám, ale googlila jsem a narazila na kokosky od Lucky G. Ty se staly inspirací a vše dobře dopadlo, kokosky jsou křupavé na povrchu a vláčné uvnitř.

U kokosek se hodně vyplatí zapátrat po hrubém kokosu, chuťově mi to přijde jako velký rozdíl a s těstem se úplně jinak pracuje. Ale i klasický je v pohodě.
A aby nebyly tak holé, tak jsem je pocákala rozehřátou 85% čokoládou (40g) smíchanou se lžicí smetany.
Kokosky:
- 4 vejce
- 200g strouhaného hrubého kokosu (zalila jsem 50ml horké vody a nechala 3 hodiny odstát)
- 60g moučkového erythritolu
- 40g mandlové mouky
- špetka vanilky
Postup: Vše smícháme a necháme 15 minut odležet. Troubu si rozpálíme na 120 stupňů. Na plech vyložený pečicícm papírem tvoříme malé hromádky. Sušíme v troubě cca 30-40 minut podle velikosti. Že je ten správný čas, kdy je vyndat, poznáte tak, že začnou krásně zlátnout. Kokosky nechte na plechu vychladnout, jsou pak krásně odlepit. Zkoušela jsem horké přendat a byly hodně křehké.
Tak ať se povedou. A užívejte předvánoční pohodu.
Skoro všechny suroviny do toho receptu jsem nakoupila na Grizly. Z kvality a cen jsem nadšená. Pokud se rozhodnete také nakoupit a nákup provedete přes odkaz, tak tím podpoříte tento blog. Za což budu moc ráda a předem děkuji. A.

