Pokračování ze série receptů na cukroví bez mouky a cukru. Sádelníčky jsem objevila teprve loni. Přinesla je do práce kolegyňka Míša. Chutí jsem byla hodně překvapená a vyprosila jsem si recept. Ten jsem nakonec upravila a výsledek je tu.
Tak ať chutnají!

Suroviny:
- 100g mandlové mouky
- 50g kokosové mouky
- 50g kešu mouky
- 100g erythritolu
- 100g sádla
- 35g nepraženého kakaa (nejlepší nepražené kakao najdete na Grizly – je neskutečně jemné proti klasickému kakau holandského typu a já bych ho dávala, kde se dá. V obchodě jsem srovnatelné nenašla)
- špetka soli, lžička citronové šťávy, lžíce rumu (volitelné)
Postup: Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, které necháme odležet alespoň 4 hodiny. Poté tvarujeme kuličky a vidličkou rozplacneme. Pečeme na 120 stupňů asi 25 minut.
Druhá varianta je vytvořit kuličky, do kterých uděláme důlek, který naplníme marmeládou (opět by se hodila rybízová marmeláda – ideálně 100% ovoce). Sušíme na 100 stupňů 30 – 35 minut podle velikosti.
Tip 1: Raději sádelníčky vytáhněte dřív, nesmí se přepéct. A je důležité je nechat úplně vystydnout, aby se pořádně zpevnily.
Tip 2: Nakonec mě napadlo ještě sádelníčky pocákat 85% čokoládou rozpuštěnou s kapkou kokosového oleje a posypat mletými ořechy. Musím říct, že mi ta kombinace chutnala víc než s marmeládou.

Nejen nepražené kakao, ale většinu surovin mám z Grizly. Nákupem na Grizly přes tyto odkazy, získáte skvělé suroviny za bezva ceny a zároveň tím můžete podpoříte i tento blog. Za případnou podporu moc děkuji :).
Ať jde to pečení od ruky a přeji hlavně pohodový předvánoční čas,
Andy
