Asi největší překvapení, při testování a úpravě letošních receptů, bylo linecké cukroví. Chuťově je naprosto dokonalé. Jediná, a pravá, výtka byla na marmeládu. Sehnala jsem malinovou, ale rybízová by byla lepší.

Suroviny:
- 150 g mandlové mouky (koupeno na Grizly)
- 50 g kešu mouky
- 30g erythritolu (koupeno na Grizly)
- 2 vejce
- 50 g změklého másla
- půl lžičky xantanové gumy (nemusí být, ale s těstem se lépe pracuje)
- citronová kůra, vanilka, špetka soli
- marmeláda: podle svého úvážení, použila jsem malinovou pouze z malin a jablečné složky a pektinu.
Postup: Suché suroviny smícháme, přidáme vejce, máslo na menší kousky. Přidáme citronovou kůru, vanilku a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme min. 8 hodin odpočinout v lednici. Po vyndání těsta z lednice je potřeba si dát pozor na to, že těsto už se nehněteme. Odebereme část (asi 1/3) a vyválíme mezi 2 pečicími papíry. Zbytek necháme v lednici, aby těsto nepracovalo v teple. Vyválíme asi 3mm silný plát a vykrajujeme libovolné tvary.
Pečeme na 165 stupňů asi 8-10 minut. Po vychladnutí slepujeme a můžeme poprášit moučkovým erythritolem.
Skoro všechny suroviny do toho receptu jsem nakoupila na Grizly. Z kvality a cen jsem nadšená. Pokud se rozhodnete také nakoupit a nákup provedete přes odkaz, tak tím podpoříte tento blog. Za což budu moc ráda a předem děkuji. A.