Dneska to bude trošku termixový souboj. Mám tu dva recepty. Jednu klasickou „osvědčenou“ verzi, kterou dělám hodně často a prostě tu nesmí chybět.
A druhou trošku vyladěnou, víc podzimní a hutnější verzi, doplněnou o kakaové boby, které naprosto zbožňuji. Oba termixy se skvěle se hodí i jako krém do dortů nebo na cupcakes. Tak nezapomeň vyzkoušet obě dvě a dej mi vědět, která vede u tebe.
Termix (osvědčený recept):
- 200ml smetany na vaření (10%)
- 1 tradiční tvaroh („v alobalu“/Jaroměřická)
- 30g vysokoprocentní čokolády
- 2 lžíce raw kakaa (kupuju tady)
- erythritol/xylitol/čekankový sirup nebo sladidlo dle výběru (kupuji na Grizly)
Postup: Na mírném plameni zahřeji smetanu. Před bodem varu vypnu a nalámu do ní čokoládu. Až se čokoláda rozpustí, tak do přidám tvaroh a kakao a zašlehám (opatrně na šlehání s kakaem :D, můžeš mít taky kakaovou celou kuchyni :), mohla bych vyprávět :D….). Pokud chceš mít sladší verzi, můžeš přidat sladidlo, osobně nedávám, ale pokud chceš, teď je ta správná chvíle termix dosladit. Pak už jen rozdělit do skleniček, mističek a dozdobit třeba ovocem nebo oříšky (obojí je nejlepší nápad).

Termix (podzimní verze)
- 500 ml smetany ke šlehání
- 2 bio tvarohy (koupila jsem v Lidlu, vůbec ne kvůli „nálepce“ bio, ale na zkoušku a musím říct, že chuťově mě hodně překvapily a určitě doporučuji vyzkoušet)
- 40g vysokoprocentní čokolády (nad 85%)
- 2 lžíce raw kakaa
- perníkové koření (2 lžičky)
- drcené kakaové boby
Postup: V tomto případě bych se přimlouvala upustit od sladidla. Smetana je slaďoučká sama o sobě a raw kakao z Grizly mi prostě totálně učarovalo. Mimo vysokého podílu vlákniny jsem nadšená z jemné chuti. Ale zpátky k termixu. Postup je stejný jako v prvním případě, kakao, perníkové koření a kakaové boby přidávám úplně nakonec a kolikrát ještě při servírování nenápadně trochu přidám.

I value the blog post. Really looking forward to read more. Really Great. Mariel Wallis Negris
Hey, thanks for the article. Thanks Again. Awesome. Malinda Ahmad Rosabelle