Domácí paštika

Ani nevím, jak se to stalo, paštiky nikdy nepatřily k mým favoritům, ale poslední dobou jsem přišla na chuť výrobě té domácí. Po „osvědčených“ receptech jsem se rozhodla trošku experimentovat a na svět přišla tato. Je tak jednoduchá, že stojí za to vyzkoušet a třeba tě překvapí, tak jako mě.

Domácí paštika s rozmarýnem a brusinkami

  • 500g očištěných kuřecích jater
  • 2 žluté cibule
  • 1 červená cibule
  • 50ml červeného vína
  • 2 velké lžíce kokosového mléka
  • 2,5 lžičky soli
  • pepř podle chuti
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • zavřená hrst sušeného rozmarýnu
  • 50g sušených brusinek

Postup: Na lžíči sádla nebo ghíčka orestuji na kostičky nakrájenou cibuli. Lepší pozvolna a nepospíchat, dejte ji čas a když bude zlatavá přidejte očištěná, pokrájená játra. Játra by neměla být vysušená, ale zatažená a orestovaná do růžova, stačí jim chvilka. Poté osolím, opepřím a přidám polovinu sušeného rozmarýnu. Nakonec přidám červené víno a kokosové mléko (tuhou část). Nechám zchladnout a rozmixuji. Teď přišel čas přidat brusinky a zbytek rozmarýnu, případně ještě přidat sůl, té se nebojte v hotové paštice se ráda ztrácí. Plním do skleniček a skladuji v lednici. Nikdy nevydržela tak dlouho, aby se zkazila, ale pokud se bojíte, můžete zalít tenkou vrstou sádla nebo ghíčka.

V lednici nechte odpočinout do dalšího dne a můžete podávat. Budu ráda, když mi dáte vědět, jak chutnala.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.