Makový koláč

Na Grizly jsem objevila bílý mák. A jelikož má o chlup lepší hodnoty než můj milovaný modrý, tak jsem se rozhodla dát mu šanci. Hodně dobrej nápad. Koláč chutnal naprosto fantasticky. A povidla, která jsem dostala od mojí úžasné klientky a kamarádky, koláči dodala skvělý šmrnc. Ale i bez povidel chutnal skvěle :).

Makový koláč

Suroviny:

  • 200g mletého bílého máku (může být i modrý)
  • 300g polotučného tvarohu
  • 300g strouhaných jablek
  • 150g strouhané cukety
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 40g erythritolu (taky mám z Grizly :))

Postup: Nameleme si mák a pak už jen smícháme všechno dohromady. Pečeme na 160 stupňů 50 minut. Formu jsem měla kulatou o průměru 29 cm. Nahoru se hodí povidla/čokoládová poleva nebo tvaroh (já dala 1 tvaroh, lžíci erythritolu a pár kakaových bobů).

Nutriční hodnoty na koláč/porci (8 ks) – bez tvarohové vrstvy:

  • Energie – cca 1810 kcal/ 226kcal
  • Sacharidy – 85g /10,6g
  • Bílkoviny – 94g /11,8g
  • Tuky – 117g /14,6g
  • Vláknina – 48g /6g

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *