Čedarové krekry

Čedar je vždycky dobrej nápad 🙂 krekrám dodá šmrnc. Super s tatarákem, hummusem, místo pečiva a nebo jako chuťovka na zobačku 🙂

Čedarové krekry (2 plechy)

  • 150g nastrouhaného čedaru
  • 50g chia semínek
  • 4 vejce
  • 100g mletého zlatého lněného semínka (klasicky k sehnání na Grizly)
  • 300ml vody (případně o trošku více dle potřeby)
  • 2 lžičky himalájské soli (nebo podle sebe)
  • rovná čajová lžička mletého chilli

Postup: Neprve necháme nabobtnat chia semínka smícháním s vodou. Asi po 10 minutách přidáme vejce a vše ostatní. Necháme 10 minut odpočinout. Hmota by měla jít roztírat, ale neměla by být tekutá. Natřeme na pečící papír a pečeme na 170 stupňů cca 30 minut, celý plát poté otočíme a pečeme ještě cca 10 minut do křupava (nebo o chvilku déle, dle potřeby).

Dobrou chuť 🙂

Nutriční hodnoty (na celou várku):

  • Energie: 1694 kcal/ 7115 KJ
  • Bílkoviny: 94g
  • Sacharidy: 18g
  • Tuky: 118g
  • Vláknina: 40g

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.