Čedar je vždycky dobrej nápad 🙂 krekrám dodá šmrnc. Super s tatarákem, hummusem, místo pečiva a nebo jako chuťovka na zobačku 🙂

Čedarové krekry (2 plechy)
- 150g nastrouhaného čedaru
- 50g chia semínek
- 4 vejce
- 100g mletého zlatého lněného semínka (klasicky k sehnání na Grizly)
- 300ml vody (případně o trošku více dle potřeby)
- 2 lžičky himalájské soli (nebo podle sebe)
- rovná čajová lžička mletého chilli
Postup: Neprve necháme nabobtnat chia semínka smícháním s vodou. Asi po 10 minutách přidáme vejce a vše ostatní. Necháme 10 minut odpočinout. Hmota by měla jít roztírat, ale neměla by být tekutá. Natřeme na pečící papír a pečeme na 170 stupňů cca 30 minut, celý plát poté otočíme a pečeme ještě cca 10 minut do křupava (nebo o chvilku déle, dle potřeby).
Dobrou chuť 🙂
Nutriční hodnoty (na celou várku):
- Energie: 1694 kcal/ 7115 KJ
- Bílkoviny: 94g
- Sacharidy: 18g
- Tuky: 118g
- Vláknina: 40g
