Jedna ze vzpomínek na dětství a prázdniny u babiček ve zdravějším kabátku. Jelikož nemám ráda pečený sníh z bílků, tak jsem si recept maličko upravila podle sebe. Oříškové mouky,sladidlo mám z Grizly

Hraběnčiny řezy – 8 porcí
- 3 vejce
- 1 tradiční tvaroh (kostka – ne ve vaničce)
- 75g oříškové mouky (mletých oříšků) – měla jsem kešu mouku
- 30g kokosové mouky
- 50g erythritolu (přírodní nízkokalorické sladidlo)
- lžička a půl xantanové gumy (nahrazuje lepek při pečení)
- špetka soli
- 3 střední jablka
- skořice podle chuti, troška ghíčka
- forma 25x30cm
Postup: Jablka nastrouháme nahrubo a orestujeme na trošce ghíčka, nakonec zasypeme podle chuti skořicí. Dále v misce smícháme oříškové mouky, sladidlo, xantanovou gumu a špetku soli. K suché směsi přídáme 3 žloutky a tvaroh a řádně promícháme. Oddělíme cca 1/3 a dáme do mrazáku (cca na půl hodiny stačí). Bílky vyšleháme zvlášť a přidáme k 2/3 těsta. Těsto rozprostřeme do formy, posypeme jablky, na jablka nastrouháme těsto z mrazáku. Pečeme na 170 stupňů asi 35 minut.
Nutriční hodnoty:
- Energie – 1280 kcal/5376KJ – celý koláč
- Bílkoviny – 76g
- Sacharidy – 93,3g
- Tuky – 63,4g
- Vláknina – 8g
- na porci – 213kcal/ 896KJ, 12,6g B, 15,5g S, 10,5g T, 1,5g V
