Hraběnčiny řezy

Jedna ze vzpomínek na dětství a prázdniny u babiček ve zdravějším kabátku. Jelikož nemám ráda pečený sníh z bílků, tak jsem si recept maličko upravila podle sebe. Oříškové mouky,sladidlo mám z Grizly

Hraběnčiny řezy – 8 porcí

  • 3 vejce
  • 1 tradiční tvaroh (kostka – ne ve vaničce)
  • 75g oříškové mouky (mletých oříšků) – měla jsem kešu mouku
  • 30g kokosové mouky
  • 50g erythritolu (přírodní nízkokalorické sladidlo)
  • lžička a půl xantanové gumy (nahrazuje lepek při pečení)
  • špetka soli
  • 3 střední jablka
  • skořice podle chuti, troška ghíčka
  • forma 25x30cm

Postup: Jablka nastrouháme nahrubo a orestujeme na trošce ghíčka, nakonec zasypeme podle chuti skořicí. Dále v misce smícháme oříškové mouky, sladidlo, xantanovou gumu a špetku soli. K suché směsi přídáme 3 žloutky a tvaroh a řádně promícháme. Oddělíme cca 1/3 a dáme do mrazáku (cca na půl hodiny stačí). Bílky vyšleháme zvlášť a přidáme k 2/3 těsta. Těsto rozprostřeme do formy, posypeme jablky, na jablka nastrouháme těsto z mrazáku. Pečeme na 170 stupňů asi 35 minut.

Nutriční hodnoty:

  • Energie – 1280 kcal/5376KJ – celý koláč
  • Bílkoviny – 76g
  • Sacharidy – 93,3g
  • Tuky – 63,4g
  • Vláknina – 8g
  • na porci – 213kcal/ 896KJ, 12,6g B, 15,5g S, 10,5g T, 1,5g V

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.