Dneska mám takovou rychlovku na zahřátí. Spousta lidí si nedovede představit ráno bez obilné kaše. Vzpomínám si na to, jak jsem se každé ráno na moji ovesnou těšila. Ale taky si vzpomínám jak jsem za 2 hodiny už tahala svačinu a do oběda bych vydržela leda ve snu.
Ale ranní teplá kaše do bříška má něco do sebe. Ve spoustě situací mám pocit, že spíš než to konkrétní jídlo, miluju ten rituál, který je s tím spojený. Ranní kaše mám spojené s vytvářením různých obrazců z ovoce a oříšků. Vždycky mě hrozně bavilo si tu kaši čančat.
No, ale kdo chce hledá způsoby a po první lowcarb kaši z kokosové mouky, která mě teda zas tak neuchvátila, jsem se rozhodla to risknout podruhé. A tahle kaše si svoje místo zda rozhodně zaslouží, nejen v tomhle mrazivém počasí.
Takže pokud potřebujete zahřát nebo prostě máte rádi teplé snídaňové kaše, nezapomeňte tuhle nízkosacharidovou dobrotu vyzkoušet. Energie z ní vám vydrží opravdu celé dopoledne a budete se po ní cítit skvěle 🙂

Lowcarb perníková kaše
- 2, 5 lžíce mandlové mouky
- 3 lžíce mletého kokosu
- odměrka raw mandlového proteinu
- 200 ml kokosového mléka (případně mléka dle preferencí nebo vody)
- lžička perníkového koření, vlašské oříšky na dozdobení
Postup je jednoduchý, všechno v menším hrnci smícháme, přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí (cca 5 minut). Podáváme dozdobené perníkovým kořením a oříšky či jinak podle své vlastní fantazie.
Vaše výtvory můžete na Instagramu označit hashtagem #FitfastfoodsAndy nebo mi je poslat na Facebooku do zpráv. Budu se na všechny moc těšit Pro víc inspirace určitě nezapomeňte navštívit můj Instagram či facebookovou stránku.