Další sladký recept je na světě. V neděli se k nám chystala mamka s bráchou, aby popřáli Martinovi k svátku (s „mírným“ zpožděním), tak jsem si lámala hlavu s tím, co by se hodilo upéct. Mamka je super, že ráda ochutná moje „experimenty“, ale mám dojem, že si stejně mnohem radši dá větrník 😀 (sem s tím v pohodě). A co se týče bráchy, tak tomu už po oslavě 18tin udělá víc radosti panák, než kdejaká sladkost.
Ale myslím, že těmito roládkami jsem se všem trefila do chuti. Nám s Martinem jsem udělala krém méně sladký a mamce s bráchou o trošku sladší (a stejně by to ještě dosladili :D). Ale určitě doporučuju vyzkoušet a případně upravit korpus perníkovým kořením a pustit do bytu trošku vánoční nálady.
Lowcarb kokosové miniroládky
Na korpus: 4 vejce, lžíce xylitolu, 2 lžíce nepraženého kakaa
Náplň: 250 g tučného tvarohu, 30 g kokosu, případně xylitol na oslazení
Na dozdobení: 15 g vysokoprocentní čokolády a troška kokosu
Postup: Žloutky smícháme s kakaem a xylitolem. Bílky vyšleháme. Obě směsi spojíme. Pečeme ve formě 30x24cm na 180 stupňů 10 minut. Ještě teplý korpus smotáme do tvaru rolády a necháme vystydnou. Smícháme všechny suroviny na náplň. Korpus namažeme náplní a smotáme. Necháme 30 minut v lednici odpočinou a poté dozdobíme čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni a kokosem.
Dobrou chuť 🙂
Vaše výtvory můžete na Instagramu označit hashtagem #FitfastfoodsAndy nebo mi je poslat na Facebooku do zpráv. Budu se na všechny moc těšit 🙂 Pro víc inspirace určitě nezapomeňte navštívit můj Instagram.