Dneska to bude rychlé, žádné dlouhé povídání. Tento týden máme v práci pořádě na pilno, jelikož uzavíráme měsíc, tak není čas ani myšlenky na nějaké slohovky.A hlavně bych ráda, abyste tenhle recept vyzkoušeli, ať už frčíte na nízkosacharidové stravě a nebo si chcete jenom trošku zaexperimentovat.
Já vím, že přijít do obchodu a naházet pár kousků pečiva do sáčku je o dost jednodušší, ale slibuju vám, že z těhle bulek budete mít ohromnou radost, protože se určitě povedou a bude vám krásně vonět celý byt. Nebojte neznamená to, že bude trávit celý večer u plotny, prostě jen smícháte pár věcí dohromady, hodíte do trouby a za necelou hodinku vyndáte super domácí pečivo. Pohoda, ne? 🙂
A pochlubím se vám s jednou věcí. Tyhle bulky schválil i Martin (manžel). Pokud stále nechápete, objasním. Martin není lowcarb, ani trochu. Občas se ho snažím nalákat, ale dávám si hodně pozor, aby to byly samé dobroty. Jenže…když jsem upekla první nízkosacharidové „pečivo“ (uvozovky jsou na místě), byla jsem nadšená jenom já. Pravdou je, že to ani trošku nechutnalo jako klasické pečivo, ale bylo to přece lowcarb. Hodnocení mého prvního pečiva Martinem bylo tvrdé: „bylo to dobré, ale až ho budeš dělat příště, klidně udělej jen sobě“. Ale poslední chlebík (ten najdete tady) mě přesvědčil, že to jde…tak jsem se rozhodla, že tomu dám ještě šanci.
Lowcarb bulky (8 ks)
- 60 g kokosové mouky
- 5 bílků
- 25 g sezamového semínka
- 25 g nahrubo pomletého lněného semínka
- 30 g mletého zlatéh lněného semínka
- 20 g psyllia
- lžička soli, špetka pepře
- 10 prášku do pečiva bez fosfátů
- 125 ml vroucí vody
Nejprve si z bílků vyšleháme tuhý sníh a odložíme stranou. V misce smícháme suché suroviny a poté přidáme sníh. Konzistence se nelekněte bude to taková drolivá hmota. Ihned začneme za stálého míchání přilévat vodu. Těsto rozdělíme na 8 ks a vytvarujeme bulek. Posypeme mákem, solí či tím, co kdo má rád. Pečeme při 180 stupních asi 45 minut dokud bulky krásně nezezlátnou.
Dobrou chuť a budu se těšit na vaše výtvory. Můžete mi je posílat na Facebooku nebo na Instagramu označit hashtagem #FitfastfoodsAndy – protože pak se na ně budu moct podívat. A klidně mi je můžete poslat do zpráv a můžeme pokecat, jak vám bulky chutnaly.