Goodies – nové bistro v Jičíně

Na Instagramu  jsem sice slíbila, že další příspěvek bude recept na tvarohový dortík, ale vzhledem k tomu, že od naší první návštěvy Goodies už uplynulo téměř deset dní, tak mám trošku obavy, aby se mé dojmy nevytratily a hlavně, jsem zjistila, že spousta jičíňáků vůbec nepostřehla, že nám tu přibylo tohle super bistro, a to by byla škoda, nevšimnout si ho.

Abych pravdu řekla, mám v Jičíně jednu oblíbenou restauraci (o té někdy příště), kam chodíme téměř vždy, když něco slavíme, nebo máme prostě chuť na dobrý steak. Návštěvy ostatních místních restaurací nebyli špatné, ale nic co by mi utkvělo v paměti. Ale vzhledem k tomu, že bistro už nějakou dobu fungovalo v Praze, ohlasy byly více než dobré a hlavně sem dostala skvělé doporučení od kamarádky Lucky, nezbývalo než naplánovat návštěvu.

Bistro otvíralo zrovna, když jsme se váleli na Fuerteventuře, tak jsme bohužel nemohli být jedni z prvních návštěvníků. Krásně se to sešlo a pár dní po návratu z dovolené nás čekala oslava Martina svátku, takže  ideální příležitost dát si skvělé jídlo.

Už doma jsme koukali na menu (jít se mnou do restaurace, kde nemám předem alespoň předvybráno je vážně na dlouho:D) a měli jsme pár favoritů. Nakonec jsme se rozhodli vyzkoušet i polévku – Aztéckou, která byla největší překvapením. Miluju hovězí maso a husté polévky, v pokud je obojí kombinaci, je to naprostá bomba.  Pikantní chuť polévky spolu s jemnou smetanou a limetkou tvořila skvělou kombinaci. Vážně, tak dobrou polévku jsem hodně dlouho nejedla. A překvapivě jsme se s Martinem na tom shodli. Polévka by teda stačila jako hlavní chod (nebo spíš večeře), ale zrovna jsem měla po zápase, tak jsem neměla problém dát si navíc ještě burger.

Martin si vybral God yes burger (menu k nahlédnutí zde) a já jse měla chuť vyzkoušet trošku netradiční burger, takže jasnou volbou byl Beef pear burger (hovězí maso, brie, polníček, grilovaná hruška,ořechy, česneková majonéza). Asi už tušíte, že se budu celý článek rozplývat :D. Chuťově oba burgery naprosto skvělé. U mého burgeru jsem byla nadšená, že maso nebylo výrazně kořeněné a mohla tak vyniknout chuť všech ostatních ingrediencí.

K pití si Martin dal pivo (jak jinak) a já jsem si dala lungo, ke kterému jsem dostala čokoládový bonbón, taková maličkost, ale udělalo mi to radost. Ale znáte to, přesně tyhle drobnosti odlišují místa, která dobrá a ta, která ve vás zanechají větší dojem a kam se rádi vrátíte, i když jídlo mohlo být chutné na obou místech.

A co si z toho vzít? Milujete burgery, dobré a kvalitní jídlo z čerstvých surovin? Tak vemte partnera, kámošku, rodiče…no prostě koho chcete a skočte si na pořádný burger, salát, sendvič či francouzský obrácený koláč. Sem naprosto nadšená, že takový podnik máme v Jičíně a doufám, že se mu tady bude dařit. Už se moc těšíme na dalších návštěvu (která bude určitě hodně brzo). Aztéckou polévkou nebo cokoliv jiného si můžete také odnést s sebou.  Už na mě jednou doma čekala, jako překvapení :).

 

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*