Podzimní koláč

Každoročně se těším na podzim, patří k mým nejoblíbenějším obdobím. Má to hned několik důvodů, jednak miluju barvu podzimního listí a hlavně je to dýňové období. Dýně je na podzim v mém jídelníčku číslo jedna. Nedám na ní dopustit a dají se s ní vykouzlit bezvadné dobroty. Všichni určitě znáte dýňovou polévku, to už je taková klasika, každý ji děláme trošku jinak, ale mě chutnají snad všechny.

Letos se mi podařilo konečně sklidit na zahradě slušné množství dýní, tak se těším na objevování nových chutí, nejen ve sladkých jídlech. Ale o tom až jindy. Dneska pro vás mám voňavý podzimní koláč, který jsem neměla možnost ochutnat (díky W30 o kterém si můžete přečíst v předchozích článcích), ale reakce všech „ochutnávačů“ byla super, tak tu máte recept.

Podzimní koláč

Suroviny:

  • na těsto:
    • 60 g ovesných vloček (jemných)
    • 140 g špaldové celozrnné mouky
    • 25 g strouhaného kokosu
    • 1 vejce
    • 150 ml mléka
    • 50 – 100 ml vody (dle potřeby)
    • lžička a půl prášku do pečiva bez fosfátů
  • na posypání
    • půl nakrájeného jablka, stejné množství dýně Hokkaido na kostičky
    • hrst slunečnicových semínek
    • hrst vlašských ořechů
    • hrst mandlí
    • skořice

Postup:

Všechny suroviny na těsto smícháme, konzistence těsta by měla být o trošku hustší než lité těsto. Těsto můžete ještě případně dle své chuti dosladit, já jsem nesladila. Hotové těsto nalijeme do dortové formy (nebo jiné podobné velikosti). Na těsto navrstvíme jablka a dýni. Pečeme cca 50 minut na 165 stupňů. Po upečení posypeme skořicí a necháme vychladnout.

Dobrou chuť!:)


Nutriční hodnoty na 1 porci (1/8 koláče):

Energetická hodnota: 175 kcal/735 kJ

  • Bílkoviny: 6 g
  • Sacharidy: 23 g
  • Tuky: 6 g
  • Vláknina: 4 g

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.