Slunečných paprsků díky bohu přibývá a tím se zkracuje čas, který chci trávit v kuchyni. Na pracnější recepty ještě bude čas až se zase sluníčko unaví. Tenhle recept, jak už jsem avizovala na facebooku, zvládne opravdu každý. Díky tomu, že obsahuje jen pár suroviny, které mám doma téměř vždy jsem si ho oblíbila a věřím, že bude chutnat i vám. Ovoce dávám dle sezóny, teď mám vlastní jahody ze zahrádky a ty jsou prostě nejlepší.
Tvarohový koláč
Suroviny:
- 100 g ovesných vloček
- 2 vejce
- 1,5 lžičky prášku do pečiva (ideálně bez fosfátů)
- špetka soli
- 2 lžíce kakaa
- med/sladidlo/flavdrops dle chuti
- 1 tvaroh v alobalu (2,5% tuku)
- 200 g řecký jogurt milko
- 150 g jahod nakrájených na plátky
Postup:
Polovinu vloček nadrtíme (třeba tyčovým mixérem), přidáme prášek do pečiva, sůl, vejce a kakao. Těsto vlijeme do formy a pečeme cca 10 minut na 175 stupňů. Korpus necháme vychladnout. Mezitím si vyšleháme tvaroh s řeckým jogurtem a dle chuti dosladíme (můžete přidat i kokos, vanilku, čokoládové kousky…). Na vychladlý korpus navrstvíme krém a poklademe plátky jahod. Necháme v chladničce odpočinout cca 2 hodiny.
Nutriční hodnoty na 1/8, bez použití sladidla:
Energetická hodnota: 120 kcal/ 504 kJ
- Bílkoviny: 11 g
- Sacharidy: 11 g
- Tuky: 3 g
- Vláknina: 2 g