Zdravé brownie je jedna z mých největších závislostí. Kombinace čokolády a vlhkého těsta mě snad nikdy nepřestane bavit. Vedle fazolového (které patří mezi mé nejoblíbenější) ráda dělám květákové, z červené řepy nebo batátové, všechny jsou úžasný a všechny dělám v dvojité dávce, protože je hnedka pryč.
Pokud neprozradíte, že se jedná o fazolové brownies, nikdo to nepozná. Doporučuji tajemství odkrýt až po ochutnání, uvidíte jak budou všichni překvapeni a rádi si přidají. Časem ráda dodám i recepty na ostatní verze zdravých brownies, zatím určitě vyzkoušejte tento recept.
Fazolové brownies se slaným karamelem
Suroviny:
- plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
- 200 ml mléka
- 30 g kokosové mouky (lze nahradit strouhaným kokosem)
- 30 g proteinu (pokud vynecháte, použijte jen 150 ml mléka)
- 2 vejce
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 banán
- 30 g kakaa
- vanilka (nemusí být)
- med, třtinový cukr, flavdrops či jiné sladidlo na doslazení
- BodyLab Topping slaný karamel (případně klasický slaný karamel)
- navíc můžete přidat 30 g na kostičky nakrájené vysokoprocentní čokolády
Postup: Fazole řádně propláchneme a rozmixujeme spolu s vejci, banánem a mlékem. Postupně přidáme kokosovou mouku smíchanou s proteinem a práškem do pečiva. Dále přidáme kakao, vanilku a dosladíme. Pokud je konzistence moc hustá přidáme ještě trošku vody na zředění. Nakonec nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme drobnými kostičkami vysokoprocentní čokolády a dozdobíme slaným karamelem (nebo můžete až po upečení). Pečeme na 175 stupňů cca 30 minut.
Je to pecka, chutnalo i mým florbalovým spoluhráčkám a to už co říct :)) jsou pěkně mlsné :)))
Nutriční hodnoty na 1 plech (cca 8-10 porcí):
Energetická hodnota: 1020kcal/4268 kJ
- Bílkoviny: 82 g
- Sacharidy: 93 g
- Cukry: 51 g
- Tuky: 25 g
- Vláknina: 54 g
Dobrý den, neumím hledat nebo není napsáno při jaké teplotě a jak dlouho se péče?
Děkuji za dotaz, máte pravdu informace, chyběla. Už je doplněna, děkuji 🙂