Fit velikonoční beránek

Po mazanci u nás na velikonočním stole nesmí chybět beránek. Dělala jsem ho letos poprvé, tak jsem měla trochu obavy, jak tento hokus pokus dopadne. Od babičky jsem si půjčila nádhernou starou formu na beránka a  začala jsem zkoumat recepty.

Žádný mě nezaujal natolik (nebo jsem zrovna neměla na něj suroviny), že bych ho chtěla vyzkoušet, tak jsem umíchala těsto podle svých představ.  Povedl se skvěle, už se nemůžeme dočkat, až ho na Velikonoce rozkrojíme a ochutnáme. Forma je opravdu starší, tak má beránek takový démonický výraz :D, ale na chuti mu to rozhodně neubírá. Trošku jsem před politím čokoládou ochutnávala a byl naprosto vynikající. Pokud se chystáte i vy na svého prvního beránka, tak s chutí do toho, není to žádná věda a máte super dobrotu i dekoraci na velikonoční stůl.

Velikonoční fit beránek

Suroviny:

  • 200 g riccota (lze nahradit lučinou či jiným čerstvým sýrem)
  • 3 vejce
  • 150 ml mléka (použila jsem kokosové)
  • 160 g celozrnné špaldové mouky + 40 g proteinu (nebo 200 g mouky)
  • 1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
  • vanilka
  • 4 lžíce medu/třtinového cukru, flavdrops, jiné sladidlo dle chuti
  • kokosový olej + mouku na vymazání a vysypání formy
  • poleva: 50 g vysokoprocentní čokolády + troška mléka

Postup:

Celá vejce, riccotu a med/cukr/sladidlo vyšleháme. Ve druhé misce smícháme mouku, protein, prášek do pečiva a vanilku. Opatrně smícháme a postupně přidáme mléko na konzistenci litého těsta. Formu pečlivě vymažeme a vysypeme (pokud máte silikonovou, tak máte vyhráno – nevymazávat, nevysypávat). Pečeme na 200 stupňů cca 5-7 minut, poté stáhneme a pečeme ještě 30-35 minut na 160 stupňů.

Dobrou chuť :))  ať se beránek podaří 🙂


Nutriční hodnoty na 1 beránka (bez polevy, sladidlo flavdrops):

Energetická hodnota: 1288 kcal/5388 kJ

  • Bílkoviny: 88 g
  • Sacharidy: 137 g
  • Cukry: 17 g
  • Tuky: 43 g
  • Vláknina 15 g

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*