Domácí bonboniéra

Od té doby, co jsem prošla cukrdetoxem už nemám potřebu odměňovat se sladkostmi a brát jídlo jako odměnu, ale občas mám chuť se rozmazlit a dát si něco „luxusnějšího“.  A tak nějak ruku v ruce s tím, jak na jídlo nahlížím je spojené i to, že svým blízkým a rodině nechci kupovat přeslazené bonboniéry. Jistě bylo by to o dost jednodušší, jít do obchodu, vzít první hezkou bonboniéru a za pár minut je vyřešeno. Ale taková domácí s láskou vyrobená bonboniéra předčí všechny kupované a ještě můžete během tvoření ujídat :D.

Tak nezapomeňte popustit uzdu své fantazii a obdarovat své blízké, budou určitě nadšení a Vaše snažení ocení :).

Suroviny na těsto:

  • 90 g slunečnicových semínek
  • 30 g kokosu
  • 30 g arašídů
  • 30 g mandlí
  • kokosový olej

Nejprve dáme do trouby na 12 minut na 175 stupňů péct, poté necháme vychladnout a rozdělíme na třetiny. V mixéru umixujeme semínka a mandle, dále semínka a kokos a nakonec semínka a arašídy. Aby vznikla hladká konzistence je dobré přidat trošku kokosového rozehřátého oleje, postačí kávová lžička. A máme hotová 3 základní „těsta“, která necháme odpočinout 2 hodiny v ledničce, aby se nám s nimi lépe pracovalo. Po 2 hodinách můžeme začít plnit.

Náplně:

  • brusinky v rumu
  • mandle či jiné ořechy celé
  • strouhaný kokos smíchaný troškou tvarohu
  • datlová pasta
  • amarantové perličky či burizony

Když máme nachystané náplně tvoříme placičky, které naplníme a poté z nich vytvoříme zhruba stejně velké kuličky. Nebo si naopak můžete s tvary pohrát a vytvořit kuličky různých velikostí, fantazii se meze nekladou. Nakonec kuličky obalíme a můžeme chystat do krabiček (krabičky) a těšit se na to, jako dárek udělá radost.

Obalové směsi:

  • drcené pistácie
  • drcené celozrnné piškoty
  • kakao, karob
  • drcené ořechy
  • skořice
  • strouhaná kvalitní čokoláda
  • drcené kakaové boby
  • oblíbeným zdobením (zpravidla obsahuje dost cukru, tak se mu snažte vyhnout)

Tyto kombinace máte pro inspiraci, ale věřím, že Vás napadnou i kombinace jiné, budu ráda, když se o ně s námi buď na facebooku či tady v komentářích podělíte.

 

 

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*