Pečená skořicová dýně

Dýně, v mém jídelníčku si vybojovala místo především díky pikantní dýňové polévce, kterou vařím po celý rok, když se mě pokouší udolat nějaká nemoc nebo nachlazení. Recept na můj oblíbený dýňový krém naleznete v zde.

Tuto jednoduchou dobrotu jsem vyzkoušela v období cukrdetoxu a musím říct, že mi vyhovuje kombinace skořice a dýně bez doslazování, ale pokud máte dojem, že vám „sladkost“ z dýně nestačí, klidně si dle své chuti doslaďte.

Suroviny:

  • 300 g dýně hokkaido
  • lžíce skořice
  • sladidlo dle chuti
  • 100 g jogurtu (řecký nebo farmářský)

Dýni očistíme, zbavíme jadérek, která můžeme usušit a dále využít. Dýni nakrájíme na tenké proužky a pečeme na 175 stupňů cca 25 minut dle velikosti proužků. Ještě horké dýňové proužky obalíme ve skořici, přendáme na talíř a zalijeme jogurtem. Nakonec můžete posypat ořechy nebo semínky, případně dosladit dle chuti.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.