Domácí čokoláda

Pokud patříte mezi čokoholiky, stejně jako já, nemůžete si nechat ujít tenhle recept. Bezvadný je, že je tak jednoduchý, že ho opravdu zvládne každý. K domácí čokošce jsem se dostala při cukrdetoxu, kdy jsem měla zrovna zkouškové a chtěla jsem něco čím se budu moci lehce odměnit. Po první zkušební tabulce jsem udělala další 3, protože čokoláda byla neskutečně dobrá a úplně se rozplývala na jazyky. I odpůrci zdravého stravování v mém okolí zůstali koukat a čokoláda byla hned pryč.

Nejvíce mi chutná varianta s mandlovými plátky, které příjemně křupou. Verze alá studentská pečeť měla největší úspěch u mého partnera, ale nejvíc se těším na zkoušku čokolády s praženými solnými pistáciemi.

Abych dlouho nezdržovala tak se vrhneme rovnou na recept. Většinu surovin seženete v prodejnách zdravé výživy.

Suroviny:

  • 25 g kakaového másla
  • 5 g kokosového oleje
  • stévie
  • 2,5 lžíce raw nepraženého kakaa
  • navíc: oříšky, sušené plody, chilli, sůl …fantazii se meze nekladou:)

Postup:

Ve vodní lázni rozpustíme kakaové máslo, přidáme kokosový olej a necháme společně rozpustit – nevaříme. Do rozpuštěných tuků přidáme kakao a stévii. Ochutnáme a příp
adně přidáme kakao nebo stévii, dle chuti. Hmota je řidší, ale nebojte v pohodě ztuhne. Hmotu nalijeme do formy, přidáme něco navíc a nebo taky ne 🙂 a necháme cca 2 hodiny v ledničce zatuh
nout. Čokoládu můžete skladovat i ve špajzu, teplota tání kakaového másla je kolem 33 stupňů.

Tak doufám, že když vidíte jak je to jednoduché vyrobit si doma skvělou čokoládu, že se do toho hnedka pustíte a budu se těšit na vaše výtvory, které mi můžete posílat na facebook
u do zprávy a samozřejmě pokud vás napadne nějaká nová kombinace, sem s ní, ráda vyzkouším nové chutě.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*